0

Total: 0,00 kr

Sort teSort teSort te er helt oxideret eller iltet. Processen kan sammenlignes med, når man skærer et æble over, og det bliver brunt.

Sort te er helt oxideret eller iltet. Processen kan sammenlignes med, når man skærer et æble over, og det bliver brunt.

Sorter stigende
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  1. Keemun Luksus Congou er en rund og karakterfuld te fra Anhui Provinsen i Kina, som indeholder mindre 'garvesyre' end andre sorte teer

  2. Mild smag og gylden farve - Darjeeling House blend er en lille perle i hverdagen. En te af den første høst, som du kan nyde året rundt

  3. Ceylon UVA BOP Highlands er en intens og krydret finbladet sort te fra Sri Lanka med en lys smuk kobberrød farve i koppen. God alene eller med mælk.

  4. Kraftige regnskyl og fugtige, varme dage i lavlandet giver de perfekte omgivelser for at dyrke og give Assam teerne deres helt unikke, krydrede smag

  5. Økologisk Vanille te er en klassiker på en base af sort Keemun og Ceylon te med ægte vanille. Drik den til hjemmebagte småkager eller bare, som den er

  6. Økologisk Triple Lakrids en eminent lakridsblanding på sort te, lakridsrod og fennikel for den ultimative lakridselsker. Håndblandet til dig fra os

  7. Tantens Te er er vores håndblandede signatur te, som gør dig i godt humør og giver dig en lille oase af hygge og velsmag i hverdagen. Økologisk naturligvis

  8. Økologisk Orange te er en kraftig sort te fra Sri Lanka og Kina, med dejlig appelsinolie og tørret orangeskal. En te, der sagtens kan drikkes alene

  9. En populær sort te med lakridsrodens blide sødme. Økologisk Lakrids te er lige til at gå til. Den sorte te med skåret lakridsrod er sød og aromatisk

  10. Kvædete på økologiske ingredienser med æble og solsikkeblomst komplimenterer den kraftige sorte te rigtig godt

HVAD ER SORT TE?

Sort te stammer fra teplanten Camellia Sinensis. Sort te adskiller sig fra fx grøn te ved at tebladene bliver rullet for at nedbryde bladene, hvilket lægger op til en naturlig planteproces ved navn oxidation. Efter rulning lægges tebladene i vand for at hvile under oxidation. I løbet af processen, skifter de våde teblade farve fra grøn til rødlige nuancer som amber til kobber og rubin. Tempoet hvorved oxidation sker, styres af temperaturen i omgivelserne og fugtigheden i oxidationsrummet. Det er to vigtige faktorer i smagsudviklingen af sort te. Den anden faktor er højde. Lavtliggende teplantager har en tendens til at producere mere maltagtig og fyldig sort te, mens høje højdehaver ofte giver mere levende sort te med blomster- eller frugtagtig aroma.

SORT TE OG KOFFEIN

Sort te indeholder lidt mere koffein end grøn te, men alle teer indeholder koffein. Vil man have helt koffeinfri te, skal man vælge rooibos og urtete, der kan drikkes lige inden man går i seng, da de ikke påvirker ens søvn. Sort te indeholder markant mindre (ca. halvt så meget) koffein end kaffe. Koffeinindholdet i te afhænger af trækketiden: Jo længere den trækker, jo mere koffein. Tante T har dog en enkelt sort te, der er koffeinfri. Det er en Earl Grey te, hvor koffeinen er fjernet med damp.

HVOR KOMMER SORT TE FRA?

Sort te dyrkes især i Indien, Sri Lanka, Kina, Sydøstasien og Afrika. Den regionale bredde giver store smagsmæssige forskelle i den sorte te. Hvis en te hedder Darjeeling te er det helt sikkert en ren sort te (ren te betyder, at teen ikke er blandet med frugter og bær). I begyndelsen af den periode, hvor man handlede med te, kunne grøn te ikke overleve den lange rejse til Europa. Derfor blev tebladene oxideret, og sort te så dagens lys. Af samme årsag blev den mere populær i Europa og resten af verden, hvorimod man drikker mere grøn te i Asien.

HVORDAN BRYGGER MAN SORT TE?

Sort te er først og fremmest kendetegnet ved at indgå i blandinger som English Breakfast. Når man får den med smag fra citrusfrugten bergamotte, bliver det til det, som de kender som EarL Grey te. Darjeeling te er også berømt for sine relativt milde, rene sorte teer. Sorte teer er ofte stærke og fyldige i smagen, hvilket før, at et lille stænk mælk, et sprøjt citron eller en teskefuld sukker klæder den godt. Andre foretrækker dog en ren, elegant og afrundet kop sort te uden for mange forstyrrelser og dikkedarer. Uanset region, er de mest efterspurgte grønne teer dem, der plukkes i foråret og som betegnes ”first flush”. Tante T’s økologiske ”first flush” teer kommer fra hhv. Risheehat teplantagen, der blev etableret i 1859, og Orange Valley, der er en af de ældste og mest prestigefyldte, begge i Darjeeling ved foden af Himalyabjergene i Indien.

Størstedelen af Tante T’s sorte teer skal brygges ved 100 grader og trække i 4-5 min.

Sort te er ideel til chai te. Prøv Tante T’s opskrift på økologisk Chai te latte:

Ingredienser:

* 2 dl økologisk Chai te fra Tante T

* 2 dl mælk

* Kanelsirup, rørsukker eller honning

* Stødt kanel

Fremgangsmåde: Bryg teen ved 100 grader og lad den trække i 4 min. Varm mælken, men den må ikke koge. Hæld på glas og smag til med kanelsirup, rørsukker eller honning. Pynt med stødt kanel på toppen. Server.

Tip: Du kan også koge chai te direkte i mælk i ca. 6 min.

Sidst, men ikke mindst kan sort te bruges til kombucha te.

HVILKEN SORTE TE ER DEN MEST POPULÆRE?

Sorte teer som økologisk Earl Grey og økologisk English Breakfast er de mest populære. Hos Tante T gælder det også sorte teer som økologisk Earl Blue, økologisk Copenhagen Grey, økologisk English Breakfast og sidst men ikke mindst bestselleren Earl Grey Blue Lady tilsat blå kornblomster. Tante T forhandler et stort udvalg af sorte teer, hvoraf størstedelen er økologiske. Gå på opdagelse og find din favorit.

Sorter stigende
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6