0

Total: 0,00 kr

Oolong teOolong teOolong-te er en semi-oksideret te, dvs. en mellemting af en grøn te (ikke oksideret) og en sort te (100% oksideret). Tebladene er tørret, rullet og iltet i kort tid.

Oolong-te er en semi-oksideret te, dvs. en mellemting af en grøn te (ikke oksideret) og en sort te (100% oksideret). Tebladene er tørret, rullet og iltet i kort tid.

Sorter faldende
  1. Økologisk Darjilong Happy Valley oolong er en eksklusiv te med en mild og rund smag af honning fra det berømte nordindiske område Darjeeling

  2. Sød og syrlig på samme tid - ægte højkvalitets-oolong med stykker af frysetørret hindbær

  3. Her får du en mørk oolong med sødme. Formosa Oolong Choicest er ca 70% oksideret, hvilket gør den så mørk og fuld af intens farve og smag

  4. En mørk Oolong med sødme. Tantens Formosa Top Fancy Oolong er ca 70% oksideret, hvilket gør den så mørk.

  5. Ginseng Oolong er en forholdsvis lys og meget dejlig oolong te med noter af lakrids. Og med den klassiske, kinesiske urt ginseng

  6. Formosa Jade Oolong te fra det sydlige Taiwan er i den lyse ende af oolong teer. Den er næsten som grøn te og har en let og blomstrende smag

  7. En cremet og blød te med naturlig sødme. Milky Oolong er en kinesisk, let oksideret Oolong med fin mælkearoma og et hint af dulce de leche

  8. En herlig let Oolong med søde orangeblomster. Oolong Orangeblomst er en mørk Oolong og omtrent 70% oksideret med let blomsteraroma

  9. En legendarisk Oolong te med noter af ristet kastanie. Oolong Ti Kuan Yin har en kraftig smag og en frugtig intensitet fra tørrede abrikoser

HVAD ER OOLONG TE?

Oolong te stammer fra teplanten Camellia Sinensis.

Oolong te er en halv-oxideret te. Det betyder, at graden af oxidation ligger mellem grøn te (ikke-oxideret) og sort te (hel-oxideret).

Oxidationsgraden opnås ved en række processer, færdigheder og håndværksmæssigt fokus. Man oxiderer tebladene ved hjælp af bl.a. rulle- og formgivningsteknikker.

Visse oolong teer kan også brændes eller bages for at udvikle en nøddeagtig og karamelliseret sødme. Oxidationsgraden og ristningsgraden er to af de vigtigste egenskaber, hvorved man producerer oolong te.

En tredje egenskab ved oolong te, er dyrkning eller den genetiske styrke ved teplanten. De botaniske te-arter ’Camellia Sinensis’ har to primære underarter ”små-bladet” Camellia Sinensis subsp. Sinensis og det ”bred-bladede” Camellia Sinensis subsp. Assamica. Inden for hver af disse underarter, er der hundrede af unikke stammer, der betegnes som sorter.

På samme måde som ægte champagne kun kan fremstilles af udvalgte druesorter, kan oolong te kun fremstilles af udvalgte tekulturer. Der er heldigvis hundredevis af sorter, der er egnet til oolong te.

For kendere og tenørder er oolong nok den allermest eftertragtede type te. Men for det utrænede øje, kan oolong godt minde om sort te.

OOLONG TE OG KOFFEIN

Oolong indeholder mindre koffein end sort te. Vil man have helt koffeinfri te, skal man vælge rooibos og urtete, der kan drikkes lige inden man går i seng, da de ikke påvirker ens søvn.

HVOR KOMMER OOLONG TE FRA?

Oolong te-processen blev udviklet i det 18. årh. i Wayi-bjergene i Kinas sydøstlige Fujian-provins. Siden da er oolong te-riget blevet udvidet, men de traditionelle produktionsområder inkluderer Fujian, Guangdong-provinsen og Taiwan.

HVORDAN BRYGGER MAN OOLONG TE

Oolong har en mildere smag end sort te, men der er generelt lige så stor smagsvariation som andre teer.

Oolong lægger sig op af sort te og tåler derfor brygning ved samme forholdsvis høje temperaturer.

Størstedelen af Tante T’s oolong teer skal brygges ved 90-100 grader og trække i 3-4 min.

Nogle oolong te-blend består af teblade, der er rullet til små kugler, der folder sig smukt ud under brygningen.

Hvis du brygger oolong i en gaiwan (låg-kop), kan du brygge 4-8 gange på de samme blade. Start med en bryggetid på 30 sekunder, og læg så 10 sekunder til ved hver ny brygning.

Der kan være stor forskel på oxidationsgraden og en oolong te, der kun er omtrent 20-30 % oxideret, har en endnu mildere smag. Andre oolong teer kan være op til 70 % oxideret.

Sidst, men ikke mindst kan oolong te bruges til kombucha te.

HVILKEN OOLONG TE ER DEN MEST POPULÆRE

Oolong te er mindre udbredt end sort, grøn og hvid te, men er et godt alternativ til især sort te og en smagsoplevelse for sig.

Milky Oolong er en cremet og blød te med naturlig sødme. Den halvt fermenterede te med tæt rullede blade bliver infuseret med mælkearoma og får en helt særlig duft og smag. Den meget milde og blomstrende te har noter af både mælk og karamel, som henleder tankerne på dulche de leche og flødetabletter.

En af de sødere oolong teer er Oolong Orangeblomst, der har en god balance mellem den rene, mørke oolong og søde orangeblomster.

Sidst, men ikke mindst er Ginseng Oolong en forholdsvis lys oolong med noter af lakrids. Den kinesiske urt ginseng fylder kroppen med varme, hvilket gør den perfekt il kolde vinteraftener.

Tante T forhandler et stort udvalg af oolong teer, hvoraf flere er økologiske. Gå på opdagelse og find din favorit.

Sorter faldende