0

Total: 0,00 kr

Rooibos teRooibos teRooibos - eller rød te - kommer fra en sydafrikansk busk og er slet ikke fra teplanten. Naturligt koffeinfri.

Rooibos - eller rød te - kommer fra en sydafrikansk busk og er slet ikke fra teplanten. Naturligt koffeinfri.

Sorter faldende
Side:
  1. 1
  2. 2
  1. Økologisk Rooibos Vanille har en mild og cremet duft og smag. Teen fra den sydafrikanske nålebusk er smukt dyb rød og naturligt fri for koffein

  2. Rooibos Caramel Cream er nøddeagtig rooibos afbalanceret med sød, cremet og rig karamel. Naturligt koffeinfri og perfekt alternativ til søde sager

  3. Rooibos Havtorn er en favorit hos mange af vores rooibos-elskende kunder. Den søde rooibos og den syrlige havtorn bringer det bedste frem i hinanden

  4. Rooibos Hyldeblomst er en all-time favourite. Vi elsker, at den er sød og mild og naturligt fri for koffein. Og så har vi kreeret en, synes vi selv, genial iste med den

  5. Rooibos Ingefær & Pære giver den udprægede søde Rooibos en dejlig frisk smag, alt imens pærens sødlige noter afbalancerer den friske ingefær

  6. Rooibos Rabarber er en af vores bestsellers. Den milde te med tørret rabarber er naturligt koffeinfri og base for vores egen læskende iste, Red Rhubarb

HVAD ER ROOIBOS TE?

Rooibos te laves på nåle fra busken Aspalathus Linearis, der vokser i Sydafrika på sandede sletter i sur og næringsfattig jord.

Rooibos kaldes også ’rød te’, men stammer altså ikke fra teplanten Camellia Sinensis som sort, hvis, grøn og oolong te.

Man kan høste rooibos fra tebusken efter halvandet år og efter tre år er den fuldt produktionsdygtig. Grenene skæres ved håndkraft og transporteres til certificerede fabrikker, der skærer nålene i små stykker på ca. 5 mm, der herefter fugtes, knuses og lægges i bunker for at fermentere i 8 til 24 timer. De fermenterede nåle tørres i solen på særlige områder, hvorefter de sigtes, kvalitetssikres, -testes og -bedømmes.

Der findes tre kategorier inden for rooibos te: Super, Choice og Standard.

Efter kategoriseringen af nålene, sigtes de endnu en gang for at fjerne partikler og støv. Til sidst vurderes høsten ud fra slutproduktets smag, aroma og farve.

HONEYBUSH

Inden for rooibos-familien kan også nævnes honeybush. Honeybush er endnu et afrikansk alternativ til den traditionelle te. Denne urtebryg stammer fra planen Cyclobia og har fået navnet honeybush pga. sine gule blomsters honning-agtige duft.

Planten vokser, lige som rooibos, også i Sydafrika, hvor der findes over tyve varianter, der gror vildt i naturen.

Honeybush minder umiddelbart meget om rooibos i smag, indhold og udseende, men adskiller sig ved at have lidt større nåle og en kraftigere note af vanille.

Ved traditionel produktion af Honeybush, høstes både blade, stilke og blomster fra Cyclobia-planten ved håndkraft, hvorefter høsten skæres og knuses i mekaniske valser.

Det grønne honeybush-materiale samles i bunker på ca. 4 m i diameter og 2 m i højden. Bunkerne dækkes med stof og overlades til spontan opvarmning og fermentering i 3-4 dage. Under fermenteringen får honeybush sin mørkebrune farve og sødlige smag. På tredjedagen begynder man at vende bunkerne. Efter 3-5 dage undersøges bunkerne, og når man opnår den ønskede duft og farve, stoppes oxidationen ved at man spreder bunkenerne ud i et tyndt lag på stof og lader dem tørre i solen.

Der findes tre kategorier inden for honeybush: Super fine, Regular fine og Coarse.

GRØN ROOIBOS OG GRØN HONEYBUSH

Rooibos og honeybush findes også i en grøn udgave, hvor man tørrer det høstede materiale umiddelbart efter det er blevet skåret, så man undgår oxidation og opvarmer det for at undgå fermentering.

Den grønne rooibos eller honeybush vil fremstå mere lys ved brygning end de fermenterede varianter.

Det siges, at de grønne varianter indeholder flere antioxidanter end de fermenterede, da nogle af antioxidanterne går tabt i fermenteringsprocessen.

Sorter faldende
Side:
  1. 1
  2. 2